Çelik Ranza Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Ranza seçiminde dikkat edilecek hususları şöyle sıralayabiliriz.

Kaliteli malzemelerden üretilmesi: Ranza alırken ilk olarak uzun süreli kullanımlarda yamulma, kırılma ya da üst katın aşağıya doğru eğilmesi gibi durumlar ile karşılaşmamak adına kesinlikle kaliteli olan üretim malzemeleri olması gereklidir

Ranzanın Güvenli Olması

Alınacak olanın ranzanın genel olarak üst katında kalacak kişi için gerçekten de güvenilir olması gereklidir. Gece yatarken düşmesini engelleyecek bir korkuluk sistemi olmalıdır. Bu güvenlik unsurlarını asla gözden kaçırmamalısınız.

Ranza Yatak Kalitesine Dikkat Edilmeli

En sonda olması gereken bir maddeyi neden en başa koydum? Hemen açıklayayım. Genel olarak mobilya satın alırken, beşik yada genç odası için bir karyola yada ranza bakarken hep ahşap yada metal kısımlara bakarız. Ama içindeki yatak pek aklımıza gelmez. Satıcılarda bunun farkında ki, içine en dandik yatağı koyarlar. Aslında insanların temas ettiği şey ne ranza, ne de karyoladır. Kullanıcı direk yatağa temas eder. Kalitesiz ve yaylı yatakların omirilik sağlığını ciddi şekilde bozduğunu biliyor muydunuz? Bunun için ilk olarak bu maddeye değindim. Pekiyi en sağlıklı yatak hangisi? Tabii ki sert ve yaysız yatak. Fakat bu tür yatakların maliyeti çok yüksek olması ve satıcıya kar bırakmaması sebebi ile piyasada pek bulunmayan türlerdir. Ranzasepeti.com.tr sitesine bakarsanız daha detaylı bilgiler mevcut.

Ranzanın Uzun Ömürlü Olması

Alınacak olan ranzanın kaliteli malzemelerden üretilmesi demek zaten uzun ömürlü olması demektir. Uzun süre kullanabileceğiniz bir ranza tercih edilmesi her zaman önemlidir.

İskelet sisteminin sağlam olması: Uzun süre kullanımlarda bazen üst kat ile alt kat arasında bulunan sunta kısımda eğilmeler ya da düşmeler görülebilir. Bu gerçekten de tehlikeli olabilir. O nedenle de sizin yapmanız gereken alınacak yaş grubuna ve de kilolarına uygun olan iskelet sistemine sahip bir ranza tercih etmek, olacaktır.

Ranza Boyutları

Tercih edilecek ranzanın odanın boyutlarına mutlaka uyumlu olması gereklidir. Eğer odanın tavanı alçak ise, tavan ile arasında nerede ise mesafe kalmayan bir ranza tercihi yanlış olacaktır. Üst katta kalan kişi için asla rahat olmayacaktır. Bu nedenle boyutlar gerçekten de çok önemlidir.

Rahat kullanım

Tercih edilen ranzanın kesinlikle rahat bir kullanıma sahip olması gereklidir. Ranzanın tercih edilen yere de uygun olması gereklidir. Örneğin yurtta mı, evde mi nerede kullanılacak olması tercih edilecek modeli değiştirecektir.

 

Çelik Ranza Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler hakkında ve diğer tüm konularda bilgi almak için bizimle irtibata geçebilirsiniz

İRTİBAT TELEFONLARIMIZ

0212 210 28 75 ve 0212 435 28 75
0533 771 30 24 (WhatsApp)

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yazın

4 + 1 = * (Lütfen işlem sonucunu yazın)